Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Gastronomos
Μια αληθινά πανεύκολη συνταγή που ως βάση έχει μια σαντιγί με γιαούρτι. Mπορούμε να τη σερβίρουμε και ως επιδόρπιο, καθώς είναι ελαφριά και δεν θα μας «βαρύνει».
Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φρούτα εποχής (φράουλες, κεράσια, βανίλιες, ροδάκινα, βερίκοκα)
5-6 κουτ. σούπας κορνφλέικς για το σερβίρισμα (προαιρετικά – θα τα παραλείψουμε αν σερβίρουμε το γλυκό σε τραπέζι)
Μυστικά
Αν δεν καταναλώσουμε τις κρέμες αμέσως, δεν βάζουμε τα κορνφλέικς, γιατί θα πανιάσουν στο ψυγείο.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos