24news team
Υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα με φρέσκο τόνο και ρύζι. Οι κυπριακές θάλασσες, αυτή την περίοδο του χρόνου, διαθέτουν πρώτης τάξεως τόνο. Τον σερβίρουμε εδώ, μέσα σε μια λαχταριστή ριζοσαλάτα που είναι ότι πρέπει για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ο τόνος μας μαρινάρεται για 30 λεπτά στο ψυγείο, σε ένα μείγμα σόγια σος, μέλι και λεμόνι. Αυτό θα μας δώσει τον χρόνο να ψήσουμε το ρύζι μας και να το κρυώσουμε. Συνδυάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο για ένα υπέρ νόστιμο και ελαφρύ lunch!
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Χρόνος να παγώσει: 1 ώρα
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 230 kcl
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. κρύο, μαγειρεμένο ρύζι (200 γρ. άψητο ρύζι) Gallo ARBORIO
Για τον τόνο
250 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου, κομμένο σε μικρούς κύβους
20 γρ. σάλτσα σόγιας
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας λεμόνι
20 γρ. μέλι
1 πρέζα μπούκοβο
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια και κομμένη σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
40 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
50 γρ. μαγιονέζα
Χυμός από 1/2 λεμόνι
10 γρ. Ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes