24news team
Η συνταγή είναι της κυρίας Γεωργίας, η οποία χρόνια τώρα εργάζεται μαζί με την οικογένεια μας και την ευχαριστώ πολύ και πάλι που μου τη χάρισε.
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος Ετοιμασίας: 30’
Χρόνος Ψησίματος: 30’
148 Θερμίδες ανά 100γρ
ΥΛΙΚΑ
Για 10-12 μερίδες
400 γρ. μακαρόνια ειδικά για παστίτσιο
Για τον κιμά
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
- 1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- ½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 1 κουτί (380 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη
Για την μπεσαμέλ
- 1½ λίτρο γάλα
- 80 γρ. βούτυρο αλατισμένο
- 30 γρ. φρέσκια κρέμα
- ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι διαλυμένο σε 1½ ποτήρι γάλα απ’ τη συνολική ποσότητα γάλακτος
- 230 γρ. χαλλούμι τριμμένο
- 30 γρ. ξηρή αναρή τριμμένη
- 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Για το τελείωμα
20 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes