ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακαρόνια του φούρνου (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Η συνταγή είναι της κυρίας Γεωργίας, η οποία χρόνια τώρα εργάζεται μαζί με την οικογένεια μας και την ευχαριστώ πολύ και πάλι που μου τη χάρισε.

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος Ετοιμασίας: 30’
Χρόνος Ψησίματος: 30’

148 Θερμίδες ανά 100γρ

ΥΛΙΚΑ

Για 10-12 μερίδες
400 γρ. μακαρόνια ειδικά για παστίτσιο

Για τον κιμά

  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
  • 1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 1 κουτί (380 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη

Για την μπεσαμέλ

  • 1½ λίτρο γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 30 γρ. φρέσκια κρέμα
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι διαλυμένο σε 1½ ποτήρι γάλα απ’ τη συνολική ποσότητα γάλακτος
  • 230 γρ. χαλλούμι τριμμένο
  • 30 γρ. ξηρή αναρή τριμμένη
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για το τελείωμα

20 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση