
Χρόνος ετοιμασίας, 15’
Χρόνος ψησίματος, 40’
Μερίδες, 8
Θερμίδες ανά μερίδα, 380
ΥΛΙΚΑ
165 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου,
260 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκάλι
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
40 γρ. ανθόνερο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes