Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Φίλιππος Παπασπύρου
Στην Κεντρική Ευρώπη, τα Χριστούγεννα φτιάχνουν αυτά τα μισοφέγγαρα μπισκότα αμυγδάλου, που μοιάζουν με τους δικούς μας κουραμπιέδες, μόνο που η ζύμη περιέχει τριμμένο αμύγδαλο.
Υλικά
250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. (1 κούπα + 1 κουτ. σούπας) αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη – πωλείται συνήθως ως αλεύρι αμυγδάλου)
90 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Για πασπάλισμα
60 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλίνη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos