ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίπφελ: Μισοφέγγαρα μπισκότα βανίλιας

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Φίλιππος Παπασπύρου

 

Στην Κεντρική Ευρώπη, τα Χριστούγεννα φτιάχνουν αυτά τα μισοφέγγαρα μπισκότα αμυγδάλου, που μοιάζουν με τους δικούς μας κουραμπιέδες, μόνο που η ζύμη περιέχει τριμμένο αμύγδαλο.

Υλικά

250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. (1 κούπα + 1 κουτ. σούπας) αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη – πωλείται συνήθως ως αλεύρι αμυγδάλου)
90 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι

Για πασπάλισμα

60 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλίνη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση