Gastronomos
Μια τάρτα με τραγανή βάση φουντουκιού, κρέμα γιαουρτιού και σταφύλια.
Υλικά
Για την κρέμα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
400 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
10 γρ. γλυκόζη
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για τη βάση φουντουκιού
100 γρ. φουντούκια, τριμμένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν σκόνη
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε μικρούς κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επικάλυψη σταφυλιού
300 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσια (μόνο οι ρώγες)
20 γρ. ζάχαρη
40 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας μπράντι
3 - 4 φύλλα φρέσκιας λεβάντας (για το στόλισμα, προαιρετικά)
Δείτε τη διαδικασία στον gastronomo