Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
Για το σιρόπι
380 ml νερό
530 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτ. σούπας μέλι
Για τα μελομακάρονα
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κακάο σε σκόνη
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
30 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
200 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
260 ml ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
τριμμένη καρυδόψιχα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos