ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πασκιές (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Μαζί με τις φλαούνες, οι πασκιές φτιάχνονται στην επαρχία της Πάφου. Συνήθως τις ετοιμάζουν το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να φαγωθούν με το τέλος της νηστείας. Πιο κάτω η δική μου συνταγή για πασκιές με κοτόπουλο και χαλούμι.

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Αναμονή: 1 ώρα + 30΄
Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 2 ώρες
Θερμίδες ανά πασκιά: γύρω στις 700 Kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για 6 μεγάλες πίτες:

Για τη ζύμη:

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 16 γρ. μαγιά ξηρή

Για την επάλειψη:

  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 80 γρ. σουσάμι

Για τη γέμιση:

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 650 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ.γ. μαστίχα
  • 1/3 κ.γ. μαχλέπι
  • 200 γρ. χαλούμι, τριμμένο
  • 3 αβγά
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • αλάτι-πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση