24news team
Μαζί με τις φλαούνες, οι πασκιές φτιάχνονται στην επαρχία της Πάφου. Συνήθως τις ετοιμάζουν το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να φαγωθούν με το τέλος της νηστείας. Πιο κάτω η δική μου συνταγή για πασκιές με κοτόπουλο και χαλούμι.
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Αναμονή: 1 ώρα + 30΄
Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 2 ώρες
Θερμίδες ανά πασκιά: γύρω στις 700 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για 6 μεγάλες πίτες:
Για τη ζύμη:
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαστίχα
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 400 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
- 16 γρ. μαγιά ξηρή
Για την επάλειψη:
- 1 αβγό χτυπημένο
- 80 γρ. σουσάμι
Για τη γέμιση:
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 650 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/3 κ.γ. μαστίχα
- 1/3 κ.γ. μαχλέπι
- 200 γρ. χαλούμι, τριμμένο
- 3 αβγά
- 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 40 γρ. σιμιγδάλι
- 1 κ.γ. baking powder
- αλάτι-πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes