ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εύκολο τσουρέκι

Δείτε την συνταγή

24news team

Το Πάσχα θέλει το τσουρέκι του. Εδώ, μια πολύ νόστιμη συνταγή με πορτοκάλι, μαστίχα και μαχλέπι. Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα, ζυγίζοντας όλα τα υλικά σας με ακρίβεια και θα έχετε ένα υπέροχο, σπιτικό και μυρωδάτο τσουρέκι. Ξέρω, δεν είναι εντυπωσιακό στην εμφάνιση όσο τα έτοιμα, αλλά η γεύση του είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα όταν το φτιάχνουμε σε φρυγανιά και το απολαμβάνουμε με μαρμελάδα!

Χρόνος ψησίματος: 40΄
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ + 1 ώρα για να ψηλώσει

ΥΛΙΚΑ:

Για 1 μεγάλο τσουρέκι:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Spry
160 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
½ κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι μαχλέπι
Το ξύσμα από τη φλούδα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι αλάτι
2 φακελάκια (16 γρ.) ξηρή μαγιά
200 ml χλιαρό γάλα
2 αυγά

Για το τελείωμα:

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο για την επάλειψη
20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα φιλέ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση