Πένες με χοιρινό ρόστο, γενοβέζικη συνταγή που απαντά σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, αλλά και στην Ελλάδα.
Υλικά
500 γρ. πένες
1 κιλό χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κύβους περίπου 2 εκ.
200 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
100 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, τριμμένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε την διαδικασία στον gastronomos