Φωτογραφία: Αντωνία Κάτη
Gastronomos
Υλικά
3 μέτρια πορτοκάλια, ολόκληρα, πλυμένα
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό)
χυμός από 2 πορτοκάλια
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο και κρύο
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
360 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
360 ml νερό
χυμός από 1/2 λεμόνι
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo