Gastronomos
Χτίζουμε το ψαρονέφρι με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης και το ψήνουμε. Έτσι αποκτά εκτός από τραγανή υφή και μια καπνιστή νοστιμιά από τον ξηρό καρπό. Μία πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα για ψητό κρέας.
Υλικά
6 μικρά ψαρονέφρια 250 - 300 γρ. το καθένα
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, κοπανισμένος
Για την κρούστα
2 μέτρια κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
30 ml ελαιόλαδο
130 ml γλυκό, λευκό κρασί (π.χ. Μοσχάτο Λήμνου)
1 μάτσο εστραγκόν (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρούμε, βάζουμε 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 ματσάκι δυόσμο, με διαφορετικό αποτέλεσμα), χοντροκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια).
250 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα)
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo