Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Βουτάμε τις ροδέλες ανανά σε χυλό, τις τηγανίζουμε και έχουμε τις πιο λαχταριστές και ζουμερές τηγανίτες!
Κυριακή Δασύρα
Υλικά
1 φρέσκος ανανάς, καθαρισμένος, κομμένος σε 8-10 ροδέλες, τις οποίες τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο
250 ml (1 + 1/4 κούπας) γάλα φρέσκο, πλήρες
1 αυγό
50 γρ. (1/4 κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
160 γρ. (1+1/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
μέλι
κράνμπερις
αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο gastronomos