Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης
Gastronomos
Ο Pellegrino Artusi, που έγραψε το 1891 το πιο γνωστό βιβλίο μαγειρικής στην Ιταλία, από το οποίο προέρχεται η συνταγή, τονίζει: τα μακαρόνια πρέπει να κολυμπούν στη σάλτσα!
Pellegrino Αrtusi
Υλικά
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, σε μέτρια καρέ
2 χοντρές, στρογγυλές φέτες από 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
40 ml ελαιόλαδο
20 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
300 γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
παρμεζάνα τριμμένη, κατά βούληση
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos