ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το απόλυτο μιλφέιγ (mille-feuille)

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Κείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου

Κρατήστε αυτή τη συνταγή, γιατί σας εγγυόμαστε ότι θα ανατρέχετε σε αυτήν ξανά και ξανά. Το διάσημο γλυκό με τα χίλια φύλλα διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου έχει σωστά ψημένη σφολιάτα και πλούσια, βελούδινη και αρωματική κρέμα!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου καλής ποιότητας (αν είναι κατεψυγμένα, φροντίζουμε να τα αποψύξουμε εγκαίρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
200 γρ. (1 κούπα) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ κρύα, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί (για το αφράτεμα της κρέμας)

Κρέμα
600 ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα, πλήρες
300 γρ. (1 1⁄2 κούπα) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
180 γρ. (1 κούπα, όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
4 κρόκοι αυγών
100 γρ. (3/4 κούπας) κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση