Κείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου / Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Gastronomos
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο ψιλό
1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μυστικά
Δεν πετάμε τίποτα: Όσο στεγνό μείγμα παναρίσματος περισσέψει, δεν το πετάμε! Προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό. Στο λάδι που τηγανίσαμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν ωραίες, ρόδινες τηγανίτες!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos