ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ραβανί

Ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά ταψιού

Gastronomos

Ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά ταψιού σε μια εκδοχή ιδιαίτερα αφράτη και νόστιμη. Το ραβανί όπως πρέπει να είναι! Με βούτυρο κι ένα ντελικάτο σιρόπι.

Υλικά

1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο αγελάδας + επιπλέον για το ταψί
2 κούπες (340 γρ.) σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα (130 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
2½ κούπες (300 γρ.) ζάχαρη
2½ κούπες (300 ml) νερό
2½ κούπες (300 ml) νερό 1 φλούδα λεμονιού

Διαβάστε τη διαδικασία στο Gastronomos

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση