Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά ταψιού σε μια εκδοχή ιδιαίτερα αφράτη και νόστιμη. Το ραβανί όπως πρέπει να είναι! Με βούτυρο κι ένα ντελικάτο σιρόπι.
Υλικά
1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο αγελάδας + επιπλέον για το ταψί
2 κούπες (340 γρ.) σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα (130 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
2½ κούπες (300 γρ.) ζάχαρη
2½ κούπες (300 ml) νερό
2½ κούπες (300 ml) νερό 1 φλούδα λεμονιού
Διαβάστε τη διαδικασία στο Gastronomos