ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρνάκι στον φούρνο με ρύζι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Εύκολο φαγητό, πολύ νόστιμο και γεμάτο μυρωδιές! Αυτή η συνταγή απαιτεί μεγάλο χρόνο ψησίματος μια και μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό, όμως, απαιτείται προκειμένου να έχουμε πολύ μαλακό κρέας. Η ετοιμασία είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί χρόνο. Οργανωθείτε και φτιάξτε αυτό το υπέροχο φαγητό αυτές τις γιορτές.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 5 ώρες
Μερίδες: 4-5

Υλικά

1 κιλό αρνάκι γάλακτος, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 6
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε 8 μοίρες
Το ξύσμα φλούδας και ο χυμός από ένα λεμόνι

Για το ρύζι

50 γρ. μαργαρίνη FLORA
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
150 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

1. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Το τοποθετούμε σε λεκάνη και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
2. Ζεσταίνουμε μια γάστρα συμβατή με εστία. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε εξωτερικά γυρίζοντας. Το αφαιρούμε από τη γάστρα.
3. Στην ίδια γάστρα ρίχνουμε τη μαργαρίνη Flora για να λιώσει. Τηγανίζουμε το ρύζι μας για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, τον χυμό και φλούδα λεμονιού. Περιχύνουμε με το νερό. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κρέας από πάνω. Κλείνουμε τη γάστρα μας με το καπάκι της και ψήνουμε το αρνάκι με το πιλάφι για περίπου 5 ώρες έως ότου σκάσει το ρύζι, στους 140οC στην τελευταία σχάρα.
4. Όταν το φαγητό μας τελειώσει, το αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά καλυμμένο και το σερβίρουμε. Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση