24news team
Ένα πιάτο που μοσχομυρίζει θάλασσα, με γεύση υπέροχη και αρώματα μοναδικά. Μια δημιουργική συνταγή που θέλει τον τρόπο της.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
ΥΛΙΚΑ:
Για 4 μερίδες:
Για τη γέμιση:
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ρύζι
- 30 γρ. ούζο
- 250 γρ. νερό
- Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- ¼ κουταλάκι κύμινο
- 1/8 κουταλάκι μπαχάρι
- 1 κουταλάκι ξηρό, αλεσμένο γλυκάνισο
- 20 γρ. σταφίδες
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Για τα καλαμάρια:
- 600 γρ. ή 4 μεγάλα καλαμάρια με τα πλοκάμια τους, καθαρισμένα από μάτια, κεφάλι και δέρμα (ζητήστε στην ψαραγορά σας να σας τα καθαρίσουν γιατί είναι πολύ πιο εύκολο)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 200 γρ. (½ συσκευασία) ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Πράσινη σαλάτα
- Φέτες λεμονιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes