ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεμιστό καλαμάρι (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Ένα πιάτο που μοσχομυρίζει θάλασσα, με γεύση υπέροχη και αρώματα μοναδικά. Μια δημιουργική συνταγή που θέλει τον τρόπο της.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

Για τη γέμιση:

  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρύζι
  • 30 γρ. ούζο
  • 250 γρ. νερό
  • Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι κύμινο
  • 1/8 κουταλάκι μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι ξηρό, αλεσμένο γλυκάνισο
  • 20 γρ. σταφίδες
  • 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Για τα καλαμάρια:

  • 600 γρ. ή 4 μεγάλα καλαμάρια με τα πλοκάμια τους, καθαρισμένα από μάτια, κεφάλι και δέρμα (ζητήστε στην ψαραγορά σας να σας τα καθαρίσουν γιατί είναι πολύ πιο εύκολο)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. (½ συσκευασία) ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Πράσινη σαλάτα
  • Φέτες λεμονιού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση