
24news team
Αγαπημένο γλυκό στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ, ειδικά όταν το σερβίρω με παγωτό βανίλια ή μαστίχα. Το φτιάχνω με τη δική μας αναρή και χαλούμι. Όταν το δοκιμάσετε, θα συμφωνήσετε μαζί μου. Είναι το cheesecake της Κύπρου!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες, διαμέτρου 35 εκ.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία (500 γρ.) φύλλο κανταΐφι
- 250 γρ. βούτυρο
Για το μείγμα τυριού:
- 300 γρ. χαλούμι τριμμένο ΑΛΑΜΠΡΑ
- 400 γρ. αναρή ανάλατη ΑΛΑΜΠΡΑ
- 600 γρ. γάλα
- 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 260 ml νερό
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes