ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κανταΐφι κιουνεφέ (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Αγαπημένο γλυκό στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ, ειδικά όταν το σερβίρω με παγωτό βανίλια ή μαστίχα. Το φτιάχνω με τη δική μας αναρή και χαλούμι. Όταν το δοκιμάσετε, θα συμφωνήσετε μαζί μου. Είναι το cheesecake της Κύπρου!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες, διαμέτρου 35 εκ.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο

Για το μείγμα τυριού:

  • 300 γρ. χαλούμι τριμμένο ΑΛΑΜΠΡΑ
  • 400 γρ. αναρή ανάλατη ΑΛΑΜΠΡΑ
  • 600 γρ. γάλα
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 260 ml νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) ψιλοκομμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση