24news team
Το διεθνές πλέον street food που όλοι αγαπούν, φτιαγμένο εύκολα στο σπίτι!
Xρόνος προετοιμασίας, 20’
Χρόνος μαγειρέματος, 10’
Ώρα μαϊναρίσματος, 3 ώρες
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα, 550 Kcal
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μπούτια κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε λωρίδες
Για την μαρινάδα
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα φλούδας λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας Πισσουρκώτικο, Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Για το Τζατζίκι
- 2 μέτρια αγγούρια
- 300 γρ. Πισσουρκώτικο, Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδα λεμόνι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 3 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
- 3 αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 4 ελληνικές πίτες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes