
Φωτογραφία Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Φτιάξτε το οπωσδήποτε το αυτό το άκρως σοκολατένιο κέικ με την τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό. Η γεύση του είναι κό-λα-ση!
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
5 μικρά αυγά (260 γρ. στο σύνολο)
2 κουτ. σούπας (20 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
440 γρ. (περίπου 2 κούπες + 3 κουτ. σούπας) ζάχαρη
260 γρ. βούτυρο αγελαδινό αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια
220 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο
Μυστικά
Αν δεν έχετε αλατισμένο βούτυρο, χρησιμοποιήστε ανάλατο και προσθέστε 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos