Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Σοκολάτα μέσα και έξω! Ονειρεμένα μελομακάρονα!
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
Για το σιρόπι
- 380 ml νερό
- 530 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
Για τα μελομακάρονα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 200 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- 260 ml ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο, τεμαχισμένη
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- τριμμένη καρυδόψιχα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos