Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Κουραμπιέδες βουτυράτοι, παραδοσιακοί, με κονιάκ, καβουρδισμένα αμύγδαλα, πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη! Ακριβώς όπως τους έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας!
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
Υλικά
- 500 γρ. (2 κούπες) βούτυρο αιγοπρόβειο, στο βαζάκι
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκοι αυγών
- 100 ml (1/2 κούπα) κονιάκ
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 2 κούπες αμύγδαλα, καβουρδισμένα στους 170°C για 6-8 λεπτά, χοντροσπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1.000 γρ. (9 γεμάτες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κάψουλα βανιλίνη
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. (4 κούπες) ζάχαρη άχνη
- λίγο ανθόνερο, για το ράντισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos