ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουσακάς (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην φτιάχνει μουσακά. Ένα «διάσημο» πιάτο θα έλεγα αφού η φήμη του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Δοκιμάστε τη συνταγή μου με τις ψημένες πατάτες και μελιτζάνες. Πραγματική απόλαυση! Μπουκιά και συχώριο!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 40΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα ταψί 30x30x6 εκ.

510 θερμίδες ανά μερίδα

Για 8 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες χωρίς κοτσάνι, κομμένες απ’ τη μακριά τους πλευρά, 1 εκ. πάχους
  • 800 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες, 1 εκ. πάχους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

Για τον κιμά

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 700 γρ. (2 συσκευασίες) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1.250 λίτρα γάλα
  • 65 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 20 ml κρέμα γάλακτος
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 80 γρ. αλεύρι διαλυμένo σε 1 ποτήρι από τη συνολική ποσότητα γάλα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση