24news team
Δεν υπάρχει σπίτι που να μην φτιάχνει μουσακά. Ένα «διάσημο» πιάτο θα έλεγα αφού η φήμη του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Δοκιμάστε τη συνταγή μου με τις ψημένες πατάτες και μελιτζάνες. Πραγματική απόλαυση! Μπουκιά και συχώριο!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 40΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄
Θα χρειαστούμε ένα ταψί 30x30x6 εκ.
510 θερμίδες ανά μερίδα
Για 8 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες χωρίς κοτσάνι, κομμένες απ’ τη μακριά τους πλευρά, 1 εκ. πάχους
- 800 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες, 1 εκ. πάχους
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
Για τον κιμά
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 700 γρ. (2 συσκευασίες) ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 δαφνόφυλλο
- ½ κουταλάκι κανέλα
- 20 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 1.250 λίτρα γάλα
- 65 γρ. βούτυρο αλατισμένο
- 20 ml κρέμα γάλακτος
- ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 80 γρ. αλεύρι διαλυμένo σε 1 ποτήρι από τη συνολική ποσότητα γάλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes