Φωτογραφία από athenarecipes
24news team
Σε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα πεντανόστιμα cinnamon rolls; Φτιάξτε τα και θα καταλάβετε γιατί όλοι μας έχουμε ξετρελαθεί με αυτά τα υπέροχα ρολάκια.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να φουσκώσει η ζύμη: 1 ώρα για την πρώτη φάση + 1 ώρα για τη δεύτερη φάση
Χρόνος ψησίματος: 30΄
Θερμίδες ανά ρολό: 300
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι φαρίνα και έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
- 30 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. βούτυρο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 170 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. γάλα
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 8 γρ. (2 κουταλάκια) κανέλα
Για την επικάλυψη με σάλτσα ζάχαρης:
- 15 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes