24news team
Το αγαπημένο επιδόρπιο τόσων πολλών ανθρώπων που αγαπώ! Και ποιος μπορεί να πει «όχι» σε αυτό το καταπληκτικό καλοκαιρινό επιδόρπιο!
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος για τις μαρέγκες: 1 ώρα + ένα βράδυ να μείνουν στον φούρνο μέχρι να κρυώσουν
Μερίδες: 8 μέτριες
Θερμίδες ανά μερίδα: περίπου 650 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για τις μαρέγκες:
- 220 γρ. ασπράδια αβγού
- 320 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.γ. corn flour
- 2 κ.γ. ξίδι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα:
- 650 γρ. κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά, Αλάμπρα
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για να συναρμολογήσουμε το επιδόρπιο θα χρειαστούμε επίσης:
- 500 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά), χοντροκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes