Φωτογραφία αρχείου
24news team
Η παραδοσιακή μας τσιπόπιτα φτιαγμένη με τον τρόπο της αγαπημένης μας Ελλίτσας που πολύ ευγενικά αφιέρωσε ένα ολόκληρο πρωί για να μου εξηγήσει την συνταγή!
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Θερμίδες: 350 Kcal ανά 100 γρ
ΥΛΙΚΑ:
- 350 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 15 γρ. baking powder
- 220 γρ. χλιαρό νερό
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
Για το άλειμμα με τα βούτυρα:
- 80 γρ. βούτυρο ψωμιού, κομμένο σε κομμάτια
- 80 γρ. φυτικό βούτυρο
Για το μείγμα με αμύγδαλα:
- 120 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 10 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes