Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Gastronomos
Η Ταβέρνα του Βαρδή από το 1922 φημίζεται για τον μπεκρή μεζέ της. Ιδού, λοιπόν, η αυθεντική συνταγή του.
Ταβέρνα Βαρδής
Υλικά
1.500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε κομματάκια των 2 εκ.
1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο (ή άλλο ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε χοντρές ροδέλες
120 γρ. κεφαλοτύρι, σε κύβους 1 εκ.
200 ml λευκό, ξηρό κρασί
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos