ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πικάντικο κοτόπουλο με σουσάμι σε σάλτσα πορτοκάλι

Δείτε την συνταγή

24news team

Ασιατικό Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκάλι! Ένα πιάτο που έχουμε μάθει να παίρνουμε από take away, φτιαγμένο όμως εδώ πολύ πιο υγιεινά στο ηλεκτρικό τηγάνι Bad Boy της Saladmaster. 

Χρόνος προετοιμασίας, 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος, 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 425kcal

Υλικά

680 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε κύβους

1 ασπράδι αυγού

1 κουταλιά σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

½ κ.γ. μπούκοβο

50 γρ. κορνφλάουρ

70 γρ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα πορτοκαλιού

80 γρ. νερό

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη

240 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

70 γρ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

60 γρ. μέλι

1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

Πράσινα κρεμμύδια και σουσάμι, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση