24news team
Νηστίσιμος χαλβάς, ένα γλυκό για την μεγάλη βδομάδα με αμύγδαλα και μυρωδιές λεμονιού. Έχει όμως μια γλυκιά έκπληξη στο κέντρο, λαχταριστή μαρμελάδα μαύρο κεράσι!
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Θερμίδες ανά 100 γρ. 320 kcl
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 26X11Χ 7 εκ. στρωμένο με μπόλική μεμβράνη ειδική για φούρνο μικροκυμάτων που αντέχει σε ψιλές θερμοκρασίες
Υλικά
160 γρ. ηλιέλαιο
330 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
80 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
380 γρ. ζάχαρη
850 ml ζεματιστό νερό
Ξύσμα φλούδας 1 λεμόνι
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
Για το τελείωμα
1/2 συσκευασία μαρμελάδα μαύρο κεράσι, St. Dalfour
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes