Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Αστέριος Κουστούδης
Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις.
Υλικά
Για τη ζύμη
1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά
περίπου 350 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
15 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
λίγη ξερή ρίγανη, για το πασπάλισμα
3 φέτες παστουρμά, κομμένες στη μέση
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε 6 κομμάτια
6 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos