ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Αστέριος Κουστούδης

Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις.

Υλικά
Για τη ζύμη
1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά
περίπου 350 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
15 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση
400 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
λίγη ξερή ρίγανη, για το πασπάλισμα
3 φέτες παστουρμά, κομμένες στη μέση
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε 6 κομμάτια
6 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση