ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 καλά εστιατόρια που κάνουν τάση το ψήσιμο σε φωτιά

Δείτε τι προτείνει το WiZ

Wiz Guide

Η μαγειρική και το ψήσιμο στη φωτιά αποτελεί μια σχετικά νέα εστιατορική τάση σε διεθνές επίπεδο, εξ ου και στην Κύπρο τα τελευταία μερικά χρόνια ολοένα και περισσότερα καλά εστιατόρια (fine dining ή comfort) βάζουν στην καθημερινότητά τους την αρχαιότερη τεχνική μαγειρικής, ψήνοντας με φωτιά από ξύλα!

Cor Gastronomy

Ο βραβευμένος σεφ Chris Theofanous και τα αδέρφια Γιώργος και Χρήστος Χειμωνίδης -από το δημοφιλές λευκωσιάτικο Salt & Fire-, έφτιαξαν στην περιοχή Αμαθούντας ένα casual fine dining εστιατόριο, των 50 θέσεων, με διεθνή προσανατολισμό στην κουζίνα και με πολλά στοιχεία της φωτιάς (του ξύλου). Ένα εστιατόριο με γαστρονομικό χαρακτήρα σε πιο casual μορφή, όπου το φαγητό συμπληρώνει μια sophisticated λίστα κρασιών με 120-140 ετικέτες από όλο τον κόσμο.

Τηλ. 25725100
Αμαθούντος 139, Λεμεσός
Τρ-Σ 19.30-23.30

Μπέμπα

Ο Θωμάς Μπέκας και ο Βαρνάβας Ηλία κέρδισαν το δύσκολο στοίχημα της μεσογειακής κουζίνας, σε μια εποχή όπου το όλο hype στο νησί επικεντρώνεται σε μια γευστική επιστροφή στις «ρίζες» της Μεσογείου με ένα twist. Με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χωρίς κολλήματα, μοντέρνα χωρίς εκζήτηση, έγινε προορισμός από την πρώτη μέρα υπογραμμίζοντας τη σημασία των γεύσεων. Μπολιασμένες με εκλεκτά κυπριακά προϊόντα και συνεργασίες με μικροπαραγωγούς. Το σέρβις σπιρτόζικο και χαμογελαστό, θα σας καθοδηγήσει στη φιλοσοφία του μενού που έχει και πιάτα ημέρας με έντονη προσωπικότητα, τα οποία συνδυάζονται με μια καλή λίστα κρασιών από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα. Μεγάλο ατού η πίσω γοητευτική αυλή, σημείο αναφοράς για όλη τη mainstream σκηνή της πόλης.

Τηλ. 22252626
BookOnline
Οδός Πινδάρου 2, Λευκωσία
Δ-Σ 12.30-15.30, 19.30-23.00

Διαβάστε τη συνέχεια στο WIZ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Κέικ τιραμισού

Κέικ τιραμισού

Ένα κέικ ελαφρά σιροπιαστό με καφέ και εμπλουτισμένο με κομμάτια σοκολάτας
 |  FOOD & DRINK
X