24news team
Κεφτεδάκια φούρνου, σερβιρισμένα με γλυκοπατάτες και μπόλικη νόστιμη σάλτσα! Εύκολο και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό για το μέσο της βδομάδας!
Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος ψησίματος: 25’
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 490 kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για τα κεφτεδάκια:
400 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 μερίδα ζωμού boulion, κοτόπουλο Knorr, από το ψυγείο
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 γρ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
Αλάτι και πιπέρι
1 Πρέζα μπούκοβο
Για τις γλυκοπατάτες:
(300 γρ.) 2 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κομμάτια
20 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
35 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ξύδι κόκκινο
30 γρ. ανάμεικτα φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανό, άνηθο, και δυόσμο, ψιλοκομμένα
40 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
Τον χυμό από 1/2 λεμόνι
50 γρ. θρυμματισμένη φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι, μαρούλι, ντομάτες και πίτες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes