ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κερπαστό είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα πιάτα ταβέρνας στην Κύπρο

Η γευστική μνήμη της Καρπασίας διατηρείται ζωντανή

Wiz Guide

Η γευστική μνήμη της Καρπασίας διατηρείται ζωντανή μέσω του πολύ ιδιαίτερου μεζέ που προσφέρει η ταβέρνα Κουτσονικολιάς στο Καλό Χωριό Λάρνακας.

Ο Κωνσταντής Κτωρής έχει καταγωγή από το Ριζοκάρπασο, οπότε ήταν φυσικό επόμενο να βάλει στο τραπέζι τις μνήμες, τις επιρροές και τις συνταγές που είχε στο δεφτέρι του. Ως εκ τούτου, φτιάχνοντας την ταβέρνα το 2000 στο κέντρο του Καλού Χωριού, δίπλα στην εκκλησία, δεν παρέλειψε να μας δώσει πιάτα με προέλευση από την αγαπημένη χερσόνησο.

Στο τραπέζι, στο πλαίσιο του μεζέ, έρχονται διάφορα «καρπασίτικα». Η σαλάτα με ντομάτα, μελιτζάνα, πιπέρι, αγγουράκι, κρεμμύδι, δυόσμο και λαδόξιδο, η σκορδαλιά με αβοκάντο, τα σαλιγκάρια με ντομάτα και κολοκύθι, το κρασάτο, το κοτόπουλο με μπαχαρικά που φέρνει ο ίδιος από το βουνό, λουκάνικο και παστουρμάς μαγειρεμένα με ένα δικό τους σος (που μοιάζει με γιαχνιστό), κολοκυθάκι τηγανιτό, καπηρό το οποίο είναι ψωμί (με προζύμι, αλλά λίγο πιο ελαφρύ) με ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι, ελιές οφτές από τον Λυθροδόντα, ζουμερό σουβλάκι ψημένο με πιπεριές, αλλά και τη ψημένη στο κάρβουνο «μυλλόπιτα» που έρχεται στο φινάλε, και αφορά σε καρπασίτικη πίτα στο κάρβουνο με μέλι (φυσικά, κάποια πιάτα διαφοροποιούνται τον χειμώνα).

Αυτό φυσικά που αποτελεί highlight του μεζέ είναι σίγουρα το πολύ δημοφιλές κερπαστό. Ένα απίστευτα εύγεστο κρέας, το οποίο αφορά σε ρίφι (κατσίκι) που ξηραίνεται για 7-8 μέρες, ψήνεται στο κάρβουνο και σερβίρεται μόνο με θαλασσινό αλάτι από το Νέο Χωριό (Πάφος). Ό,τι πιο πλούσιο σε γεύση έχω δοκιμάσει (σε κρέας) σε ταβέρνα στην Κύπρο!

Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση