ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Τα Γιάννενα φημίζονται για τον μπακλαβά τους, ο οποίος περιέχει καρύδι. Φτιάχνουν διάφορες εκδοχές και με διαφορετικά είδη βουτύρου. Στις πιο «βαριές» εκδοχές χρησιμοποιούν αιγοπρόβειο βούτυρο από βάζο, ενώ άλλοι προτιμούν το αγελαδινό, που δεν έχει τόσο ρουστίκ άρωμα. Τα ζαχαροπλαστεία, όμως, πουλάνε και ένα είδος μπακλαβά που το ονομάζουν «γιαννιώτικο». Αυτό έχει μια «τσαχπινιά»: εκτός από φύλλο κρούστας, περιέχει και φύλλο κανταΐφι, που του δίνει μια έξτρα τραγανή νότα. Έτσι τον φτιάχνουμε και εδώ!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, από βάζο
300 γρ. βούτυρο αγελάδας
300 γρ. καρυδόψιχα
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
400 γρ. φύλλο κανταΐφι
20 φύλλα κρούστας (κατά προτίμηση νωπά και όχι κατεψυγμένα – τα βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και όχι στην κατάψυξη)

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
80 γρ. γλυκόζη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Wiz 50 Βest Restaurants - The Wine Fair

Wiz 50 Βest Restaurants - The Wine Fair

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου συναντούν τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας! Ο στόχος; Η ανάδειξη και ενδυνάμωση της κυπριακής ...
Wiz Guide
 |  FOOD & DRINK
Οι Djs του EPIC STREET FEST XMAS EDITION 2024

Οι Djs του EPIC STREET FEST XMAS EDITION 2024

Από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, ένα γεμάτο δίωρο εορταστικό live link θα πραγματοποιείται με τους παραγωγούς του Deejay Radio ...
Δελτίο Τύπου
 |  FOOD & DRINK