24news team
Πολύ μαλακό βοδινό φτιαγμένο με πλούσια μπαχαρικά και ειδικά το Rass el hanout, που στα αραβικά σημαίνει «το καλύτερο του καταστήματος». Είναι ένα μείγμα από τα καλύτερα μπαχαρικά ενός καταστήματος μπαχαρικών όπου το μείγμα ποικίλλει ανάλογα με το μαγαζί. Τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι ένας συνδυασμός από 10 έως 100 μπαχαρικά. Περιλαμβάνει συνήθως μοσχοκάρυδο, κανέλα, γλυκάνισο, κουρκουμά, καγιέν, πιπέρι, τζίντζερ, γαρύφαλλο, κάρδαμο, τσίλι και μπαχάρι. Πιο κάτω στη συνταγή, θα βρείτε τη δική μας ανάμειξη.
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 4 ώρες
Μερίδες: 5
Θερμίδες ανά μερίδα: 490
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. βοδινό κρέας, ελιά, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. (1 κονσέρβα) ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 ml νερό
1 κύβος ζωμός βοδινού KNORR
800 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
80 γρ. φοινίκια (χουρμάδες), χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα δύο
Για το σερβίρισμα:
2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Φύλλα κόλιαντρου
Για το μείγμα μπαχαρικών:
1 κ.σ. rass el hanout μείγμα μπαχαρικών (για το δικό μας χαρμάνι βάλαμε 1 κουταλάκι γλυκού από το κάθε ένα από τα πιο κάτω: ginger, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλλα, κουρκουμά και μπαχάρι)
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. τζίντζερ
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι - πιπέρι
Για το πουργούρι:
160 γρ. πουργούρι ψιλό (ειδικό για σαλάτες/κούπες)
400 ml ζεματιστό νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes