ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Fish and chips (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Το μυστικό είναι η ποιότητα του ψαριού.

Τρελαίνομαι για fish and chips, τα οποία για κάποιο λόγο τα συνδέω με τα φοιτητικά μου χρόνια, μάλλον γιατί τα έτρωγα πολύ συχνά. Εδώ σας δίνω τη δική μου συντάγη με πατατούλες τηγανιτές φυσικά. Πιστεύω ότι το μυστικό είναι η ποιότητα του ψαριού. Σ’ αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώ μπακαλιάρο που είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό ψάρι των fish and chips. Βέβαια παλιά ο μπακαλιάρος ήταν ένα πολύ φτηνό ψάρι, αλλά πλέον όχι. Γι’ αυτό θα δείτε ότι αυτό το πιάτο έχει φτάσει να προσφέρεται σε εστιατόρια σχεδόν στη διπλάσια τιμή, από ένα φιλέτο σολομού για παράδειγμα.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησήματος: 20'
Θερμίδες ανά μερίδα: 480

Υλικά

Για 2 μερίδες

  • 230 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 75 γρ. αλεύρι από ρύζι (rice flour)
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση