24news team
Φανταστικό μπέργκερ φτιαγμένο με φρέσκο τόνο που όλοι οι λάτρεις των ψαριών θα αγαπήσουν. Ο τόνος, παρόλο που είναι ωμός (όπως και τα sushi), όταν «ψηθεί» στην υπέροχη αυτή μαρινάτα είναι το κάτι άλλο! Τα φιλέτα φρέσκου τόνου μπορείτε να τα αγοράσετε από την ψαραγορά. Η συμβουλή μου είναι να τα κόψετε σε μερίδες των 150 γρ., να τυλίξετε σε μεμβράνη και να διατηρήσετε στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε, μπορείτε να ξεπαγώσετε (μια και ο τόνος ξεπαγώνει γρήγορα) και να κόψετε σε κομματάκια (κιμά).
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 1 μεγάλη
Θερμίδες ανά μερίδα χωρίς ψωμάκι: 340
Υλικά
Για 1 μπέργκερ:
150 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου κομμένο σε μικρά κομμάτια
10 γρ. σησαμέλαιο (sesame oil)
15 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λάιμ
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι χυμό από φρέσκο λάιμ
2 κουταλάκια τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα
2 κουταλάκια Soy sauce KNORR ASIA
1 κουταλάκι αλάτι
Για το στήσιμο:
1 ψωμάκι κομμένο στη μέση και φρυγανισμένο
50 γρ. φέτες αβοκάντο
Διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια, καρότο και κόκκινο λάχανο)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes