ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπέργκερ τόνου

Δείτε τη συνταγή

24news team

Φανταστικό μπέργκερ φτιαγμένο με φρέσκο τόνο που όλοι οι λάτρεις των ψαριών θα αγαπήσουν. Ο τόνος, παρόλο που είναι ωμός (όπως και τα sushi), όταν «ψηθεί» στην υπέροχη αυτή μαρινάτα είναι το κάτι άλλο! Τα φιλέτα φρέσκου τόνου μπορείτε να τα αγοράσετε από την ψαραγορά. Η συμβουλή μου είναι να τα κόψετε σε μερίδες των 150 γρ., να τυλίξετε σε μεμβράνη και να διατηρήσετε στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε, μπορείτε να ξεπαγώσετε (μια και ο τόνος ξεπαγώνει γρήγορα) και να κόψετε σε κομματάκια (κιμά).

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 1 μεγάλη

Θερμίδες ανά μερίδα χωρίς ψωμάκι: 340

Υλικά

Για 1 μπέργκερ:

150 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου κομμένο σε μικρά κομμάτια
10 γρ. σησαμέλαιο (sesame oil)
15 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λάιμ
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι χυμό από φρέσκο λάιμ
2 κουταλάκια τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα
2 κουταλάκια Soy sauce KNORR ASIA
1 κουταλάκι αλάτι

Για το στήσιμο:

1 ψωμάκι κομμένο στη μέση και φρυγανισμένο
50 γρ. φέτες αβοκάντο
Διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια, καρότο και κόκκινο λάχανο)

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση