Φαγητό, Συνταγή, Οι συνταγές της Αθηνάς
24news team
Γκουρμέ φαγητό για ένα ιδιαίτερο δείπνο. Φτιαγμένο όμως πολύ εύκολα με ένα σπέσιαλ πουρέ από λευκά φασόλια και ταχίνι.
Χρόνος ετοιμασίας, 15’
Χρόνος ψησίματος, 10’
Μερίδες, 2
Θερμίδες ανά μερίδα, 480 kcal
Υλικά
Για το ψάρι
2Χ 200 γρ. τσιπούρα, φιλέτο χωρίς δέρμα ή κόκαλα
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Για τον πουρέ με φασόλια
500 γρ. ψημένα λευκά φασόλια (για να έχουμε αυτήν την ποσότητα πρέπει να ψήσουμε 190γρ. ξηρά φασόλια)
Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
25 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ταχίνι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Φέτες λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes