Φωτογραφία αρχείου
24news team
Είναι από τα πιάτα μου που αγαπώ πολύ. Εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Η συνταγή συνδυάζει το παραδοσιακό μας χαλούμι και κριθαράκι μαζί με γαρίδες και τρούφα. Αν δεν βρείτε πάστα τρούφας μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι λάδι τρούφας, κι αυτό θα του δώσει τη γεύση και τη μυρωδιά που χρειάζεται.
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
95 θερμίδες ανά 100 γρ.
ΥΛΙΚΑ:
Για 6 μερίδες:
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κριθαράκι
- 100 ml λευκό κρασί
Για το μείγμα ντομάτας:
- 10 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- 500ml νερό
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι πάστα τρούφας ή 1 κουταλάκι λάδι τρούφας
- Αλάτι-πιπέρι
Για το τελείωμα:
- 40 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 50 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
- 300 γρ. γαρίδες, μέτριες καθαρισμένες με την ουρά άθικτη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes