ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χοιρινό τυλιχτό με γέμιση λούντζας και τυρί

Δείτε την συνταγή

24news team

Ένα εντυπωσιακό τυλιχτό ρόστο, φτιαγμένο με αγαπημένα υλικά του τόπου μας. Το εξαιρετικό κυπριακό χοιρινό, φέτες καπνιστής λούντζας, κυπριακό κεφαλοτύρι και κουμανταρία. Ίσως να σας φαίνεται κάπως δύσκολη η παρασκευή του, με λίγη υπομονή όμως θα το πετύχετε.

Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Ψησίματος: 3 ½
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

150 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ:

Για 8-10 μερίδες:

Ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινή λούντζα γύρω στα 1,7 κιλά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
1 κουταλάκι ξηρό φασκόμηλο (σπατσιά)
Αλάτι-πιπέρι
50 γρ. τυρί, κυπριακό κεφαλοτύρι κομμένο σε φέτες
150 γρ. καπνιστή λούντζα σε φέτες

Για το ψήσιμο:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σος:

Τα υγρά που θα κατεβάσει το κρέας
80 ml κουμανταρία
30 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
40 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 25 γρ. Corn flour

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση