24news team
Ένα εντυπωσιακό τυλιχτό ρόστο, φτιαγμένο με αγαπημένα υλικά του τόπου μας. Το εξαιρετικό κυπριακό χοιρινό, φέτες καπνιστής λούντζας, κυπριακό κεφαλοτύρι και κουμανταρία. Ίσως να σας φαίνεται κάπως δύσκολη η παρασκευή του, με λίγη υπομονή όμως θα το πετύχετε.
Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Ψησίματος: 3 ½
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
150 θερμίδες ανά 100 γρ.
ΥΛΙΚΑ:
Για 8-10 μερίδες:
Ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινή λούντζα γύρω στα 1,7 κιλά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
1 κουταλάκι ξηρό φασκόμηλο (σπατσιά)
Αλάτι-πιπέρι
50 γρ. τυρί, κυπριακό κεφαλοτύρι κομμένο σε φέτες
150 γρ. καπνιστή λούντζα σε φέτες
Για το ψήσιμο:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη σος:
Τα υγρά που θα κατεβάσει το κρέας
80 ml κουμανταρία
30 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
40 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 25 γρ. Corn flour
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes