24news team
Σκοπός ήταν να φτιάξω ένα φαγητό/σνακ με κυπριακά υλικά, με ένα μοντέρνο twist - στη σαλάτα έβαλα κινόα. Μια νόστιμη και ασυνήθιστη ιδέα για να φτιάξετε το κοτόπουλό σας.
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Μαριναρίσματος: 3 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 10΄
350 θερμίδες ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
Για 4 μερίδες:
Για το κοτόπουλο:
250 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά γιαούρτι
2 κουταλάκια χαρουπόμελο
1/4 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Για τη σαλάτα:
50 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα
20 γρ. ρόδι
50 γρ. κινόα, κοχλασμένο για 20 λεπτά και στραγγισμένο
Για τη σος της σαλάτας:
100 ml ελαιόλαδο
30 γρ. μουστάρδα
20 ml ξίδι από λευκό κρασί
30 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα δυόσμου
10 γρ. φύλλα μαϊντανού
50 γρ. νερό
Αλάτι, πιπέρι
Για το στήσιμο:
4 μικρές αραβικές πίτες
40 γρ. γιαούρτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes