24news team
Κλασσικό ριζότο με σταθερή αξία! Το διαρκές ανακάτεμα και η σταδιακή προσθήκη του ζωμού παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φτιάξουμε τέλειο ριζότο που είναι σωστά χυλωμένο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5’
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 550 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
- 200 γρ. ρύζι αρμπόριο GALLO
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο (για το σοτάρισμα)
- 120 γρ. λευκό κρασί
- 1 πρέζα σαφράν
- 800 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
- 70 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes